Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 9 apr 2015 / 08:15 uur

NS-app geeft uitcheckers overstap-waarschuwing

Bij het plannen van een treinreis via de reisplanner van NS voor smartphones krijgen reizigers nu ook te zien waar zij precies moeten uit- en weer inchecken bij het overstappen op een ander treinbedrijf. NS heeft de functie ingebouwd in de laatste update van de Reisplanner Xtra voor Apple en Android.

Lees ook: Ren-app vertelt of je je trein nog haalt

Eerder al werd de reisplanner voorzien van extra reisinformatie, zoals de kans op vertraging en drukte in de trein. Ook kan de app desgewenst een seintje geven als er aan het einde van de reis moet worden uitgecheckt.

Deze melding wordt nog niet gegeven bij het overstappen op een andere vervoerder. NS laat wel weten dat aan deze functie wordt gewerkt.

Herinnering

Dinsdag meldde NS dat de deuren in alle sprinters worden voorzien van een sticker om reizigers te waarschuwen dat zij niet moeten vergeten uit te checken. Ook komen er meer omroepberichten in de trein. Het bedrijf wil het aantal keren dat er niet wordt uitgecheckt ‘flink terugdringen’.

Lees ook: Stickers voor reizigers met uitcheckmoeite

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS-app geeft uitcheckers overstap-waarschuwing
Sluiten