Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2015 / 18:50 uur

Nieuwe ebolagevallen opgedoken in Guinee

In het zuidwesten van Guinee zijn zeker negen nieuwe gevallen van ebola aangetroffen. Dat maakte een hoge volksgezondheidsfunctionaris donderdag bekend. De regio Forecariah aan de grens met Sierra Leone was tijdens de grote epidemie al het zwaarst getroffen gebied.

Lees ook: Dodental ebola naar 8235

De autoriteiten begonnen op 12 april een grootscheepse vier dagen durende deur-tot-deurcampagne om betere medewerking van de gemeenschap te krijgen en mensen beter voor te lichten over de ziekte. ,,We hebben negen zieke mensen gevonden die zich verborgen in Forecariah. Die ontdekking zet in ieder geval nieuwe ketens van besmettingen stop”, aldus ebolacoördinator Sakoba Keita.

Lees ook: ‘Nog steeds veel nieuwe ebola-besmettingen’

De grote ebola-epidemie die in december 2013 begon in de diepen wouden van Guinee, heeft in verscheidene West-Afrikaanse landen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zeker 10.600 levens geëist. Meer dan 25.000 mensen raakten besmet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe ebolagevallen opgedoken in Guinee
Sluiten