Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2015 / 06:05 uur

Nederlandse jihadiste opgepakt in Turkije

In de Turkse provincie Antalya is maandag een Nederlandse vrouw (27) opgepakt omdat ze zich vermoedelijk wilde aansluiten bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu Agency.

Lees ook: ‘Jihadist uit Nederland gedood in Syrië’

De vrouw werd gearresteerd in een hotel in de badplaats Colakli, vlakbij de populaire badplaats Antalya. Van daaruit zou ze hebben gewacht op mensen, die haar vanuit Turkije mee zouden nemen naar Syrië. De bedoeling was om zich daar aan te sluiten bij IS. Volgens het persbureau werd ze gezocht door Interpol.

Lees ook: Veroordeelde jihadist ontsnapt naar IS

Zaterdag werden elders in Turkije, in de provincie Kilis, twintig Syriëgangers vastgezet. Ze waren onderweg in een minibus toen ze aan de kant werden gezet. Het is niet bekend waar zij vandaan komen.

Lees ook: ‘Opgepakte jihadist wilde Nederlandse agenten doden’

Meer dan een week geleden werden bij de Turks-Syrische grens vijf Nederlanders gearresteerd, meldde het Turkse leger tegenover Turkse media eerder. Zij zouden op zaterdag 28 maart de grens met Syrië hebben willen oversteken en in de provincie Hatay zijn opgepakt. Met welk doel ze het land binnen probeerden te komen, is onbekend. Onduidelijk is daardoor of het om jihadisten ging. Tegenover de NOS konden het Openbaar Ministerie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid het bericht niet bevestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse jihadiste opgepakt in Turkije
Sluiten