Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 apr 2015 / 10:20 uur

Nederlandse bergbeklimmer: lawines op Mount Everest

"Liggend in mijn tent lijkt het alsof iemand aan mijn tent aan het schudden is. (..) Niet veel later gaat het schudden van de tent over in het schudden van de grond. Harder en harder. Ik realiseer mij: aardbeving!! (..) Als ik mijn tent openrits zie ik van drie kanten gigantische lawines naar beneden komen."

Nederlander

Zo beschrijft de Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold op zijn weblog de gebeurtenissen in de Himalaya in Nepal van zaterdagochtend. Hij schrijft dat de lawinewolk het basiskamp gaat raken. Rennend naar de messtent wordt hij door de sneeuw bedolven, maar hij weet ongedeerd te blijven en een andere tent te bereiken. "Mijn oren zijn tot de rand toe gevuld met sneeuw. In 5 seconden lijk ik de verschrikkelijke sneeuwman."

De lawines in de Himalaya na de aardbeving van zaterdagochtend hebben zeker acht mensen het leven gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse bergbeklimmer: lawines op Mount Everest
Sluiten