Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 apr 2015 / 13:15 uur

Nederlands reddingsteam naar Nepal

Nederland stuurt een hulpteam naar Nepal om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving die het land trof. Het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USAR.nl), bestaande uit 62 Nederlanders en acht honden, is gespecialiseerd in het zoeken en redden van personen die onder puin en wrakstukken zijn bedolven. Het team maakt deel uit van een bredere EU-reddingsoperatie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in overleg met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Defensie besloten het team te sturen.

Zondagavond om 20.00 uur vliegt het Nederlandse team met een transportvliegtuig van het ministerie van Defensie naar Kathmandu. Ook zal het Nederlandse vliegtuig vijf ton aan hulpgoederen vervoeren voor de noodhulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) liet verder weten een bedrag van vier miljoen euro beschikbaar te stellen voor humanitaire hulp aan Nepal, uit te voeren door de zogenoemde Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken dat vrijdag is gelanceerd.

Ploumen: ,,Er speelt zich in Nepal een verschrikkelijk drama af; mensen zijn dakloos en verkeren in onzekerheid over hun geliefden. We willen graag helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen. Onze hulpverleners hebben heel veel ervaring en zijn meteen inzetbaar.”

De verwachting is dat het team maandagochtend om 04.00 uur (Nederlandse tijd) ter plaatse is en onmiddellijk aan het werk zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlands reddingsteam naar Nepal
Sluiten