Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 29 apr 2015 / 10:31 uur

Nederlanders aaien tijgers gestrest

Onder meer Nederlandse toeristen aaien in de Luangta Maha Bua Tempel in Thailand ongeveer 150 tijgers de stress in. Om de situatie voor de daar levende dieren te verbeteren is de stichting Vier Voeters met de Thaise autoriteiten in gesprek.

De tempel, die door veel Nederlanders wordt bezocht, heeft bij dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd een slechte reputatie. De boeddhistische monniken houden er 147 tijgers en bezoekers kunnen voor veel geld op de foto met deze dieren, ze aaien en er zelfs aan een riem mee rondwandelen. De toenemende kritiek én de verklaring van een dierenarts over de slechte toestand van de tijgers, zorgden er afgelopen vrijdag voor dat de overheid ingreep.

Reservaat

Vier Voeters beschikt over een eigen reservaat voor grote katachtigen in Zuid-Afrika en heeft veel expertise op het gebied van leeuwen en tijgers. Dierenarts Dr. Amir Khalil van Vier Voeters is momenteel in Thailand en vertelt:

Lees ook: Labrador en tijgers zijn beste vrienden

"We proberen het management van de tempel ervan te overtuigen dat de manier waarop de tijgers worden gehouden, niet past bij wat tijgers van nature nodig hebben. Door de vele bezoekers worden de dieren blootgesteld aan constante stress, ze krijgen verkeerd voedsel en brengen het grootste deel van hun tijd ofwel vastgeketend of in kleine betonnen kooien door. Ook is er geen gecontroleerd fokprogramma, waardoor veel dieren kenmerken van inteelt vertonen. Dit is geen soortbeschermingsprogramma, maar een toeristische attractie ten koste van de dieren!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders aaien tijgers gestrest
Sluiten