Metro
Metro Nieuws 17 apr 2015 / 19:50 uur

Nederland geeft Jemen 5 miljoen euro

Nederland geeft 5 miljoen euro voor noodhulp in Jemen. Dat liet een woordvoerder van minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) vanavond weten. Ploumen reageerde daarmee op een oproep van de Verenigde Naties. Die willen 273,7 miljoen dollar (253,4 miljoen euro) ophalen om in de komende drie maanden in de humanitaire behoeften in Jemen te kunnen voorzien.

Hard nodig

Volgens Ploumen hebben kinderen honger, hebben ouderen geen medicijnen en zijn tienduizenden mensen op de vlucht. ‘’Jemen dreigt af te glijden in chaos en de bevolking is het slachtoffer. Extra hulp is snel nodig.’’

Volgens de humanitaire VN-organisatie OCHA zijn 150.000 mensen in Jemen op de vlucht, anderhalf keer zoveel als eerder werd geschat. Gezondheidsdiensten in het land melden dat tussen 19 maart en 13 april zeker 767 mensen door het geweld om het leven zijn gekomen.

Lees ook: Rode Kruis opent giro 6868 voor hulp aan Jemen

Volgens Ploumen zal deze 5 miljoen euro de meest kwetsbare groepen helpen. ‘’Zij hebben zo snel mogelijk voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en bescherming nodig.’’

Reageer op artikel:
Nederland geeft Jemen 5 miljoen euro
Sluiten