Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 apr 2015 / 06:25 uur

Mysterieuze ziekte doodt mensen in Nigeria

In het zuidoosten van Nigeria waart een mysterieuze ziekte rond die de afgelopen dagen al aan tenminste achttien mensen het leven heeft gekost. Slachtoffers kregen last van slecht zicht, hoofdpijn en verloren hun bewustzijn. Binnen 24 uur na de eerste ziekteverschijnselen bezweken ze, meldt de BBC zondag.

Lees ook: Guinee neemt noodmaatregelen tegen ebola

De ziekte is uitgebroken in Ondo, een deelstaat van Nigeria, en heeft zich snel verspreid. Lokale gezondheidswerkers alsook deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) proberen de ziekte te identificeren. Het lijkt erop dat het centrale zenuwstelsel wordt aangetast.

Lees ook: ‘Ebola uitgeroeid in augustus’

Tests in laboratoria wijzen uit dat het in ieder geval geen ebola is. Volgens de WHO kregen de slachtoffers de eerste verschijnselen tussen 13 en 15 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mysterieuze ziekte doodt mensen in Nigeria
Sluiten