Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 19 apr 2015 / 15:45 uur

Mysterieuze doden mogelijk door pesticiden

Waarschijnlijk was niet een mysterieuze ziekte, maar een vergiftiging door pesticiden de oorzaak van de dood van zeker achttien Nigerianen het leven. Zondag meldde de BBC dat mensen overleden aan een onbekende ziekte. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO probeerde de ziekte te identificeren, maar denkt nu dat bestrijdingsmiddelen de oorzaak zijn.

Lees ook: Mysterieuze ziekte doodt mensen in Nigeria

Slachtoffers in de deelstaat Ondo kregen last van slecht zicht, hoofdpijn en verloren hun bewustzijn. Binnen 24 uur na de eerste ziekteverschijnselen bezweken ze. Het lijkt erop dat het centrale zenuwstelsel wordt aangetast.

Uit onderzoek van de WHO blijkt dat er geen sprake is van een virale infectie en dat ook bacteriën niet de boosdoener zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mysterieuze doden mogelijk door pesticiden
Sluiten