Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Mogelijke cokekiller heeft zich bij politie gemeld

Update 8.50: De politie meldt dat het om een 42-jarige man gaat. Hij meldde zich afgelopen zaterdagochtend vroeg, rond half 8. Hij zit vast in volle beperking en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Na een maandenlange klopjacht op de zogenoemde cokekiller, waarbij alle mogelijke opsporingsmethodes werden ingezet, heeft de Amsterdamse politie eindelijk een verdachte opgepakt. Dat meldt De Telegraaf.

Lees ook: 5 tips over beelden verkoper witte heroïne

De verkoop van witte heroïne, die als cocaïne werd verkocht, zorgde voor veel onrust in de hoofdstad. Dag en nacht werd er door de politie gejaagd op de dealer, die het vooral op jonge en onwetende buitenlandse toeristen had gemunt. Zo kwamen na het snuiven van de als cocaïne verkochte en veel sterkere witte heroïne minstens drie Britten om het leven.

Lees ook: Opnieuw dodelijke witte heroïne in omloop

De drugsverkoper die ervan wordt verdacht de gevreesde ‘cokekiller’ te zijn, heeft zich afgelopen zaterdag zelf bij de politie gemeld. Dat gebeurde naar aanleiding van eerder op tv uitgezonden beelden.

Lees ook: Amsterdam waarschuwt in filmpje voor witte heroïne

Volgens zijn advocaat wist de man niet dat het om witte heroïne ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mogelijke cokekiller heeft zich bij politie gemeld
Sluiten