Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 apr 2015 / 06:05 uur

‘Ministerie sponsort congres Moslimbroeders’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in samenwerking met een Britse stichting van de Moslimbroederschap een congres in Londen gesponsord. Dat schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Weer ruim 150 Moslimbroeders veroordeeld

Bij de conferentie ‘Politiek, macht en sektarische identiteiten in de Midden-Oosten en Noord-Afrika’ was dinsdag een topambtenaar van Buitenlandse Zaken aanwezig. Volgens de aankondiging werd de bijeenkomst bovendien betaald door ‘Kingdom of the Netherlands’ en ‘The Cordoba Foundation’.

Lees ook: Riyad: Moslimbroeders zijn terroristen

Die laatste stichting is volgens deskundigen een lobbygroep voor de Moslimbroederschap. De oprichter is Anas Altikriti, de zoon van de leider van de Iraakse Islamitische Partij, in essentie de Iraakse tak van de Moslimbroederschap. Het ministerie laat in een reactie weten dat Nederland ,,niet betrokken is geweest bij het uitnodigingsbeleid".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ministerie sponsort congres Moslimbroeders’
Sluiten