Metro
Metro Nieuws 22 apr 2015 / 19:20 uur

MH17-expert op non-actief gesteld

Patholoog-anatoom George Maat van het team dat slachtoffers van rampvlucht MH17 identificeert, is tijdelijk op non-actief gesteld. Hij is zijn boekje te buiten gegaan tijdens een lezing die vrij toegankelijk was. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) van de politie woensdag gezegd nadat RTL Nieuws over de lezing had bericht.

Het LTFO beraadt zich nu op verdere stappen. ”We tillen hier heel zwaar aan”, aldus de woordvoerder.

Ongepast en onsmakelijk

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft bijzonder hard uitgehaald naar patholoog-anatoom George Maat. Van der Steur noemde het optreden van Maat woensdag ”buitengewoon ongepast en onsmakelijk”. Hij laat nu uitzoeken wat er precies is gebeurd en zal de Tweede Kamer daar donderdagavond in een al gepland MH17-debat over informeren.

Lees ook: Geheime informatie MH17-ramp naar buiten bij lezing

Maat is een van de experts die door het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) was ingehuurd voor de identificatie van slachtoffers van de ramp met de MH17, vorig jaar juli. Tijdens een lezing die werd georganiseerd door een Maastrichtse studievereniging sprak hij over de identificatie, maar ook over de oorzaak van de ramp. Zo zei hij dat het toestel met een raket is neergehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MH17-expert op non-actief gesteld
Sluiten