Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 apr 2015 / 14:25 uur

Meer mannen met chlamydia

Het aantal heteroseksuele mannen dat afgelopen jaar positief getest is op de soa chlamydia, is toegenomen. In totaal kregen bijna 18.000 mensen in 2014 de diagnose chlamydia. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Thermometer seksuele gezondheid 2014 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Hierin staan gegevens over het voorkomen van soa en hiv onder hoogrisicogroepen in Nederland.

Soa-test

Het aantal mensen dat vorig jaar een soa-test heeft laten uitvoeren, is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2014 waren er 141.191 nieuwe soa-consulten. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2013. Ook het aantal mensen dat daadwerkelijk een seksueel overdraagbare ziekte heeft, is licht toegenomen. 15,5 procent van de geteste mensen had een soa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer mannen met chlamydia
Sluiten