Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 17 apr 2015 / 17:50 uur

Man schiet kat van buren dood uit angst voor vlooien

In Amerika is een 74-jarige man veroordeeld nadat hij de kat van de buren doodschoot. Kater Bellyrub bevond zich in de tuin van haar buurman en dat kostte hem zijn leven. "Dat beest kwam vlooien aan mijn hond geven", aldus buurman Larry Jefferson Rooks.

Straf

Rooks schoot het beestje op vijftig meter afstand dood met een jachtgeweer, zo schrijft Huffington Post. Bellyrub werd verzorgd door zusters Marie Nichols en Lavern Wallace. “Die man had geen recht om zoiets te doen. Je doodt geen dieren, God gaat hem straffen”, aldus Lavern. Ook Marie is woest: “Een onschuldige kat vermoorden, daar is geen enkel excuus voor.’’

Lees ook: Kat sleept lichaam kattenvriend van straat en rouwt

De buurman vindt zelf dat hij een goed excuus heeft voor het doodschieten van de arme Bellyrub. Naar eigen zeggen "kon hij niet anders". "Het beest kwam vlooien aan mijn hond geven. Ik wist zeker dat ik niet ging missen, want mijn geweer werkt zeer precies. Toen ik het dier in de lucht zag vliegen, wist ik dat het raak was", bekende hij aan de politie.

Rooks is inmiddels op vrije voeten. Hij heeft een boete moeten betalen van 2400 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man schiet kat van buren dood uit angst voor vlooien
Sluiten