Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 7 apr 2015

Man overleeft infectie dankzij maden in hoofd

Een stel maden hebben het leven gered van een Vietnamese man die een infectie in zijn hoofd had. De beestjes aten het dode weefsel op en daardoor kon het verspreiden van de infectie worden voorkomen, zo schrijft Central European News.

Hoofdpijn

Phan Quang Lanh (28) kreeg drie jaar geleden na een ongeluk een metalen plaat in zijn hoofd. In eerste instantie was de operatie geslaagd, maar een jaar geleden kreeg de man veel last van hoofdpijn en begon zijn hoofd op te zwellen.

“Ik wilde eerst niet naar het ziekenhuis gaan, omdat ik nu drie jaar na de operatie nog steeds bezig ben om mijn medische kosten af te betalen. Een andere rekening erbij zou ik niet kunnen betalen”, vertelt de man aan CEN.

Lees ook: Tandarts haalt 15 maden uit tandvlees jong meisje

Zodra zijn familieleden maden onder zijn hoofdhuid zagen lopen, sleurden ze de man mee naar het ziekenhuis in de Vietnamese stad Hanoi. Daar haalden artsen twaalf maden operatief weg. Waarschijnlijk heeft een vlieg eitjes gelegd in de schedel van Lanh.

Zeldzaam

"Dit soort vliegbesmetting is uiterst zeldzaam, vooral in de schedel”, benadrukt dr. Nhuyen Duch Anh van de neurologieafdeling van het ziekenhuis. "Er zijn slechts acht gevallen geregistreerd en alle acht zijn uiteindelijk overleden. In het geval van deze man hebben de maden zijn hersenen niet opgegeten vanwege de metalen plaat. Ze hebben hem in leven gehouden, omdat ze het dode weefsel aten van een infectie die anders sneller verspreid zou zijn en hem uiteindelijk fataal zou zijn geworden”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man overleeft infectie dankzij maden in hoofd
Sluiten