Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 16 apr 2015

Limburgers en Drenten te dik: meer fietsen!

Limburgers, Drenten en de polderbewoners uit Flevoland zouden meer moeten fietsen. In deze regio’s komt obesitas namelijk vaker voor dan elders. Kennisinstituut CROW-KpVV constateert na onderzoek dat overgewicht vaker voorkomt in de gebieden waar men weinig fietst.

Waar men relatief veel fietst, bijvoorbeeld in Noord-Holland Noord, komt overgewicht veel minder voor. Ook op gemeentelijk niveau is een verband te zien. Gemeenten waar meer wordt gefietst en waar een laag percentage overgewicht is te zien zijn onder andere Wageningen, Oegstgeest en Groningen. Gemeenten met een hoog percentage overgewicht en waar minder wordt gefietst zijn Rijnwaarden, Rozendaal en Zevenaar.

Lees ook: Fietsers rijden als gekken

Onvruchtbaar

Recent is geschat dat ongeveer één op de zeven gevallen van hart- en vaatziekten in Nederland toe te schrijven valt aan overgewicht. Andere aandoeningen die in verband staan met overgewicht zijn: aandoeningen van het bewegingsstelsel, aandoeningen van de ademhalingswegen en onvruchtbaarheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Limburgers en Drenten te dik: meer fietsen!
Sluiten