Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 23 apr 2015 / 12:00 uur

Lagen lonen aan Polen komt bedrijf duur te staan

Een containerreparatiebedrijf uit Limburg moet twee maanden de deuren sluiten, omdat er Polen onder het minimumloon werkten. De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het bedrijf donderdagochtend stilgelegd. De directie kreeg daarbij een boete van 214.000 euro opgelegd.

Bij het bedrijf worden containers met slijp-, las- en spuitwerk gerepareerd en onderhouden. In november 2013 trof de inspectie er zes arbeiders uit Polen aan. Zij werkten niet voor het wettelijk vastgestelde minimumloon. Bij een tweede controle, in juli vorig jaar, bleek dit bij zeven Poolse werknemers het geval.

Lees ook: Uurloon van 1,59 euro is illegaal

Recht

In Nederland heeft iedereen vanaf 15 jaar recht op een wettelijk vastgesteld minimumloon. Aan arbeiders uit anderen landen, ook die uit de Europese Unie, moet verplicht hetzelfde salaris worden betaald. Bedrijven die goedkopere arbeidskrachten in dienst nemen kunnen zwaar beboet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lagen lonen aan Polen komt bedrijf duur te staan
Sluiten