Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 21 apr 2015 / 12:35 uur

Kindbruid (13) schrijft brief: Ik wil niet trouwen

Een 13-jarig meisje in India heeft een brief geschreven waarin ze haar hoofdonderwijzer smeekt haar te redden en te voorkomen dat ze een kindbruidje wordt. Dat meldt India Times.

Het meisje, Duli Hembrom genoemd in Indiase media, zou volgens berichten meerdere keren hebben geprobeerd haar ouders ervan te overtuigen het huwelijk geen doorgang te laten vinden. Aangezien dat geen succes had, probeerde ze het bij haar school.

Trouwen

Ze stelt dat de bruiloft, die voor woensdag gepland staat in Jamshedpur, ervoor zou zorgen dat ze haar school niet af kan maken. “Ik wil niet trouwen”, staat er volgens India Times in de brief. Ze smeekt de hoofdonderwijzer om de bruiloft op welke manier dan ook te dwarsbomen. “Ik heb een eed afgelegd op het moment van toelating dat ik niet voor mijn 18de zou trouwen. Ik wil niet jong trouwen”, vervolgt ze.

Lees ook: Kindbruidje laat 25 jaar oudere man staan voor het altaar

Haar vader, Lachhu Hembrom, verklaarde tegenover Hindustan Times dat de bruiloft gewoon door zal gaan. Hij stelt dat kinderbruiloften normaal zijn in hun samenleving, omdat het “moeilijk is om een goede match te vinden voor een volwassen vrouw”.

Strafbaar

In Jharkhand, de staat waar Delhi woont, komen inderdaad veel kinderbruiloften voor. Meer dan 40% van de vrouwen trouwt daar voor de leeftijd van 18 jaar is bereikt. Zo’n 18% trouwt zelfs al op 15-jarige leeftijd.

Het kindhuwelijk is echter strafbaar in India. Toch zijn nog maar weinigen succesvol vervolgd. Volgens recente cijfers zijn sinds 2010 slechts 11 mensen veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kindbruid (13) schrijft brief: Ik wil niet trouwen
Sluiten