Metro
Metro Nieuws 5 apr 2015 / 09:55 uur

Keniaanse kerken huren bewapende beveiliging in

Na de bloedige aanslag op een universiteit in het Keniaanse Garissa, waarbij bijna 150 mensen omkwamen, hebben kerken in het land op grote schaal bewapende beveiligers ingehuurd. Dit is gedaan om de paasviering veilig te laten verlopen.

De islamitische terreurbeweging al-Shabaab die verantwoordelijk was voor de aanslag, kondigde zaterdag aan meer aanslagen voor te bereiden.

Christenen

Bij de aanslag op de universiteit waren vooral christenen het doelwit van al-Shabaab. Dit zorgt voor grote onrust bij de geestelijken in het land. "We zijn erg bezorgd over de veiligheid van onze kerken en gelovigen vooral in de paastijd ook omdat deze aanvallers christenen als doelwit hebben", aldus een woordvoerder van de Keniaanse raad van geestelijken.

Basiliek

Voor de basiliek van de heilige familie in Nairobi staan zondag agenten met AK-47’s. Kerkgangers worden gefouilleerd en met metaaldetectoren gecontroleerd. Ook wordt met spiegels de onderkant van voertuigen geïnspecteerd op explosieven.

Reageer op artikel:
Keniaanse kerken huren bewapende beveiliging in
Sluiten