Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 apr 2015 / 15:02 uur

Kenia neemt met bommen wraak op al-Shabaab

Kenia heeft een eerste vergelding uitgevoerd op terreurgroep al-Shabaab voor de aanslag van een week geleden op de universiteit in Garissa. De Keniaanse luchtmacht bombardeerde maandag in het buurland Somalië twee kampen waar strijders van al-Shabaab zich ophouden. Uit luchtbeelden blijkt dat de kampen volledig zijn verwoest, aldus de Keniaanse luchtmacht.

Hoeveel doden er zijn gevallen is niet bekend. Door de bewolking is het lastig daar een inschatting van de maken, aldus de woordvoerder. Al-Shabaab ontkent dat de kampen zijn geraakt. Volgens de terreurgroep zijn wat akkers getroffen. De piloten konden door de bewolking niet zien wat zich op de grond afspeelde.

Lees ook: 147 doden bij gijzeling in Kenia

Moordpartij

De bases van al-Shabaab liggen op zo’n 200 kilometer van de grens met Kenia. Dat land voerde de afgelopen jaren al vaker aanvallen uit op de terreurgroep in Somalië. De moordpartij op de universiteit van vorige week, waarbij 148 mensen werden gedood, werd door al-Shabaab een vergelding genoemd voor die Keniaanse aanvallen.

In Keniaanse media begon maandag steeds meer kritiek te klinken richting de veiligheidsdiensten in het land. Die zouden veel te traag hebben gereageerd, toen donderdag de terroristen een bloedbad aanrichtten op de universiteitscampus.

Lees ook: Keniaanse kerken huren bewapende beveiliging in

Reageer op artikel:
Kenia neemt met bommen wraak op al-Shabaab
Sluiten