Metro
Metro Nieuws 30 apr 2015 / 20:55 uur

Kamer wil dat NS vaste routes onderzoekt

De Tweede Kamer wil dat NS onderzoek gaat doen naar het ‘rondje rond de kerk’ waarbij treinpersoneel op vaste routes rijdt. Een ruime meerderheid steunde donderdag op de laatste dag voor het meireces hierover een motie van de VVD.

Toen de NS dit in 2000 en 2001 wilden invoeren leidde dit tot een aantal stakingen onder het NS-personeel. Het treinverkeer kwam destijds stil te liggen in het hele land. Volgens de VVD’er Betty de Boer kunnen verstoringen op het spoor gemakkelijker worden opgelost als conducteurs en machinisten op vaste trajecten werken.

Lees ook: ‘Reiziger niet geholpen met link rondje om de kerk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamer wil dat NS vaste routes onderzoekt
Sluiten