Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 12 apr 2015 / 12:15 uur

Haai bijt 13-jarige jongen dood

Op het Franse eiland La Réunion in de Indische Oceaan is vandaag een jongen van 13 jaar overleden nadat hij werd aangevallen door een haai. Volgens lokale media had hij een zwemverbod genegeerd. Het is al de zevende dode door een haaienbeet sinds 2011.

Verboden

De haai beet de benen en een deel van de onderbuik van de jongen af. De tiener was gaan zwemmen in een verboden zone op Cap Homard, op de westkust van het eiland dat ongeveer 700 kilometer ten oosten van Madagaskar ligt.

Het gaat om de zestiende aanval sinds 2011 en de zevende dodelijke. De laatste gebeurde op 14 februari, toen een 22-jarige zwemster werd gegrepen door een haai toen ze zich op vijf meter van de kust bevond in het zuiden van het eiland.

Lees ook: Duitser doodgebeten door haai in Egypte

Midden februari verboden de autoriteiten zwemmen en alle wateractiviteiten buiten de lagune en de bewaakte zones, vanwege het risico op aanvallen.

Reageer op artikel:
Haai bijt 13-jarige jongen dood
Sluiten