Metro
Metro Nieuws 5 apr 2015 / 14:45 uur

Geweld tegen agenten in Deventer en Breda

Een agent in Deventer heeft in afgelopen nacht zonder aanleiding enkele vuistslagen op zijn hoofd gekregen van een 18-jarige jongen. De jongen is aangehouden, evenals een 21-jarige man die op hetzelfde moment de politieagenten beledigde.

Vernieling

De politie kreeg ’s nachts een melding over een vernielde ruit bij een woning aan de Pieter de Hooghstraat in die stad. Bij het huis trof de politie twee mannen aan, die mogelijk bij de vernieling betrokken waren. Tijdens het gesprek met het duo begon de 18-jarige op een van de agenten in te slaan en ontstond een worsteling.

Lees ook: Agent veroordeeld voor doodrijden 18-jarige

In Breda werd dezelfde nacht een 33-jarige man aangehouden. Hij gedroeg zich agressief en bedreigend in de richting van de agenten, waarbij hij in het centrum van de stad ook met een terrasstoel probeerde te gooien. De man deed volgens de politie een poging om agenten bij zijn aanhouding te bijten. Er werd pepperspray gebruikt om de man in de boeien te kunnen slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geweld tegen agenten in Deventer en Breda
Sluiten