Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Geen omgangsregeling ouder na kindermisbruik

Ouders die zijn veroordeeld voor incest moeten het recht op een omgangsregeling met hun misbruikte kind kwijtraken. Volgens VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg moet in dit soort zaken het belang van het kind voorop komen te staan. Een VVD-woordvoerder bevestigt woensdag berichtgeving daarover in het AD.

Lees ook: 7 jaar cel en tbs voor kindermisbruik

Van der Burg vindt dat een rechter geen omgangsregeling moet mogen opleggen aan een kind dat zwaar is mishandeld of misbruikt door de vader of moeder. Zij wil dat er alleen nog een omgangsregeling komt als het kind nadrukkelijk aangeeft dat het de veroordeelde ouder ook echt wil zien, bijvoorbeeld om het verleden te kunnen verwerken. Voor eventuele broertjes en zusjes moet hetzelfde gelden.

Lees ook: Kindermisbruik in gebied waar Maddie verdween

De Tweede Kamer praat woensdag met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over kindermishandeling en geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen omgangsregeling ouder na kindermisbruik
Sluiten