Metro
Metro Nieuws 27 apr 2015 / 19:55 uur

Fransen experimenteren met vrijwillige dienstplicht

Frankrijk gaat als experiment vrijwillige ‘dienstplicht’ invoeren. Dit heeft president François Hollande maandag op bezoek in Bretagne aangekondigd. De eerste drie centra voor deze Vrijwillige Militaire Dienstplicht (SMV) komen bij Metz in het noordoosten, ten zuiden van Parijs en een in het zuiden van het land. Volgend jaar komen er volgens Hollande meer bij.

Het idee stamt van projecten in de overzeese gebiedsdelen van Frankrijk waar chronisch werkloze jongeren een nieuwe kans hebben gekregen, verduidelijkte de minister van Overzeese Gebiedsdelen, George Pau-Langevin. Het is de bedoeling dat jongeren die "ver van werk verwijderd staan”, in de centra worden opgeleid tot taken en beroepen waar behoefte aan is. De hele opleiding is op militaire leest geschoeid en moet meteen strikte discipline en wil tot plichtsvervulling bijbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fransen experimenteren met vrijwillige dienstplicht
Sluiten