Metro
Metro Nieuws 26 apr 2015 / 16:45 uur

Europese commissie wil anti-terreurcentrum

De Europese Commissie wil de strijd tegen terreur harder aanpakken. Bij de Europese recherchedienst Europol moet een afdeling komen waar informatie wordt uitgewisseld ten aanzien van terroristische dreiging. Ook moeten daar de kenmerken van verdachten worden vastgelegd, bijgewerkt en gedeeld, schrijft de Duitse krant Die Welt. De plannen komen onder meer uit de koker van eurocommissaris Frans Timmermans.

Samenwerken

Bedoeling is vooral de lidstaten beter te laten samenwerken. ”De Unie kan helpen de samenwerking wat betreft veiligheidsvraagstukken sneller, veiligere en doelgerichter te maken. Daarvoor is wederzijds vertrouwen tussen de lidstaten noodzakelijk”, schrijft de commissie in de Europese Agenda voor Veiligheid.

Veiligheidsdiensten in de lidstaten moeten van de Europese Commissie informatie over verdachte personen delen met het antiterreurcentrum. Ook moeten daar terroristische organisaties en netwerken en Europese jihadisten in kaart worden gebracht maar ook verdachte financiële transacties en de wapenhandel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Europese commissie wil anti-terreurcentrum
Sluiten