Metro
Metro Nieuws 25 apr 2015 / 14:45 uur

Eindhovense overleeft zware aardbeving Nepal

Bij een zware aardbeving in Nepal zijn zeker 876 mensen omgekomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder al weten dat er geen berichten zijn van Nederlandse slachtoffers. Nederlandse getuigen waren er wel: de Eindhovense Jetje Neutkens verblijft met haar ouders in de buurt van de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Ze zijn veilig, maar wel flink geschrokken, zo heeft Wout Neutkens, broer van Jetje, laten weten aan Omroep Brabant. “Ze zagen rotsblokken naar beneden vallen en mensen heen en weer rennen”, weet Wout.

Wonder

Tot opluchting van Wout is geen van zijn familieleden gewond geraakt. “Ik ben zo opgelucht. Anders was ik mijn familie in één klap kwijtgeraakt”, beseft hij. Jetje woont al een paar jaar in Kathmandu, waar ze met haar vriend een fietsenwinkel heeft.

Lees ook: Nepal getroffen door zware aardbeving

Bij de beving raakten ook 1700 mensen gewond, maar Jetje en haar familie kwamen er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. “Jetje vertelde me dat ze allerlei dingen zag bewegen. Ze kon nog blijven staan, maar voelde de grond onder haar voeten trillen. Zij en mijn ouders twijfelden geen seconde en zorgden dat ze in een veiligere zone terechtkwamen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Eindhovense overleeft zware aardbeving Nepal
Sluiten