Metro
Metro Nieuws 25 apr 2015 / 16:20 uur

Dodental aardbeving Nepal boven de 1100

Het dodental van de zware aardbeving die zaterdag Nepal trof, is gestegen tot meer dan 1100 . Een woordvoerder van de nationale politie heeft gezegd dat zeker 1130 mensen het natuurgeweld niet hebben overleefd. Het werkelijke dodental ligt vermoedelijk veel hoger.

Lees ook: Nepal getroffen door zware aardbeving

Volgens de minister van Informatie zijn grote verwoestingen aangericht in gebieden rond het epicentrum van de beving en komt er uit die gebieden weinig nieuws binnen. Het land heeft internationale organisaties om hulp gevraagd. "We hebben steun nodig van verscheidene internationale agentschappen die meer weten en beter uitgerust zijn om om te gaan met noodtoestanden zoals we die nu hebben”, aldus de bewindsman.

Lees ook: Eindhovense overleeft zware aardbeving Nepal

Het zoeken naar overlevenden onder de puinhopen van veel ingestorte gebouwen gaat onverminderd door.

Reisadvies

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Nepal af, vanwege de aardbeving die daar heeft plaatsgevonden.

Lees ook: ‘Geen meldingen Nederlanders in Nepal’

Het ministerie adviseert Nederlanders die zich op dit moment op een veilige plaats in Nepal bevinden daar te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. Wie in nood verkeert kan zich laten registreren via de website van het ministerie, meldt het departement.

Er zijn nog geen berichten over Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Nepal, liet het ministerie eerder weten. Nederland heeft geen ambassade in Nepal, maar krijgt informatie van de Nederlandse ambassade in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dodental aardbeving Nepal boven de 1100
Sluiten