Job Halkes
Job Halkes Nieuws 13 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

CDA: schiet konijnen op begraafplaats af

Als het aan het CDA ligt moet de Gemeente Rotterdam een jager begraafplaats Crooswijk opsturen om konijnen af te schieten. De knagers zorgen voor veel ellende, aldus raadslid Danielle Knieriem. Er zouden zo’n 800 konijnen actief zijn.

De partij vraagt in schriftelijke vragen het college om maatregelen. „Begin dit jaar heeft het CDA wederom klachten ontvangen over de toenemende konijnenpopulatie op de betreffende begraafplaats”, stelt Knieriem. „Volgens de klachten zijn er zo’n 200 holen op de begraafplaats. Een simpele rekensom leert dan dat wanneer we uitgaan van 4 konijnen per hol, er ongeveer 800 konijnen op de begraafplaats rondlopen.”

Verdriet

Volgens haar veroorzaken de konijnen veel verdriet bij nabestaanden. Knieriem: „Ze bijten bloemen en planten kapot en graven holen waardoor grafstenen verzakken. Veel bezoekers die een dierbare op de begraafplaats hebben begraven beleven steeds weer veel hinder en verdriet door deze overlast.” Het afschieten van konijnen is niet uniek in Nederland. Al eerder werd op de begraafplaats in Hendrik-Ido-Ambacht de jacht op konijnen geopend. „Dat is niet leuk, maar wel het meest effectief.”

Al eerder vroeg het CDA aandacht voor de terreur van de knaagdieren op de begraafplaats Crooswijk. De gemeente heeft toen met fretten, geurstoffen, roofvogels en leeuwenpoep geprobeerd de konijnen te verjagen. Dat is echter maar deels gelukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
CDA: schiet konijnen op begraafplaats af
Sluiten