Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 apr 2015 / 11:00 uur

Bergingsmissie MH17 afgerond

Het bergingswerk in Oost-Oekraïne waar rampvlucht MH17 vorig jaar is neergestort, zit erop. Het team van dertig Nederlandse, Australische en Maleisische experts heeft donderdag een ”finale laatste slag” gemaakt, zodat de missie kan worden afgerond.

”Menselijkerwijs hebben we alles gedaan wat mogelijk was”, zei de leider van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, donderdag. In de afgelopen tijd zijn ”veel” stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers en brokstukken van het vliegtuig geborgen. Aalbersberg sluit niet uit dat er de komende tijd of jaren toch nog iets wordt gevonden.

Luchtdoelraket

Het toestel van Malaysia Airlines stortte vorig jaar op 17 juli neer. Alle 298 inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten met een luchtdoelraket.

Reageer op artikel:
Bergingsmissie MH17 afgerond
Sluiten