Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 apr 2015 / 07:39 uur

Banken komen met storingstool voor iDeal

Consumenten kunnen voortaan via een een speciale tool op het internet kijken of er op dat moment storingen zijn met onlinebetalingssysteem iDeal. Zo is direct te zien bij welke bank er dan wel en bij welke bank even niet met iDeal betaald kan worden.

Het gaat om officiële gegevens van de banken zelf. Beschikbaarheid.ideal.nl is gemaakt door de Betaalvereniging Nederland in samenwerking met de banken.

Belang

De banken zeggen zich bewust te zijn van het maatschappelijk belang van het betalingssysteem en zijn er daarom continu mee bezig om het systeem in de lucht te houden. Volgens de cijfers van de branche werkte het systeem vorig jaar 99,5 procent van de tijd.

Voor webwinkeliers en andere ondernemers heeft de tool een extra service. Zij kunnen zich registreren op de pagina en ontvangen dan een melding als er iets verandert aan de iDeal-statussen van de banken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Banken komen met storingstool voor iDeal
Sluiten