Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 22 apr 2015 / 05:30 uur

Amsterdamse jihadist Omar H. gesneuveld in Syrië

Een 23-jarige Amsterdamse jihadist Omar H. is vorige week in het noorden van Syrië om het leven gekomen bij gevechten met strijders van de Koerdische PKK. Dat melden bronnen aan het AD. “We hebben zijn familie gefeliciteerd. Omar heeft het martelaarschap verkregen waarop hij hoopte”, aldus een medestrijder tegen de krant.

De nabestaanden van de man, Omar H., zijn door diezelfde strijder op de hoogte gebracht van het overlijden van de Amsterdammer. H. vertrok vorig jaar uit Nederland en sloot zich aan bij Islamitische Staat, hoewel veiligheidsdiensten de man, die als een groot gevaar werd beschouwd, in de gaten hielden.

Lees ook: Nederlandse smokkelt 11 Syriërs in bestelbusje

Eind januari werd hij veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor zijn voorgenomen vertrek naar het kalifaat. In Nederland wordt H. overigens niet officieel als overleden geregistreerd. Dit omdat zijn lichaam niet kon worden geborgen, waardoor niet onomstotelijk kan worden vastgesteld dat hij is overleden. Foto’s zijn er ook niet. Inmiddels zijn ruim dertig Nederlandse jihadisten in Syrië en Irak gedood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse jihadist Omar H. gesneuveld in Syrië
Sluiten