Metro
Metro Nieuws 28 apr 2015 / 17:40 uur

Al 580.000 euro binnen voor slachtoffers Nepal

Giro 555 is pas een dag open om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal te steunen, maar toch is er al een mooi bedrag opgehaald van 580.000 euro. ‘’Het is een heel mooie eerste actiedag’’, aldus actievoorzitter Gijs de Vries namens Giro 555.

Ziektes

Gisteren openden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) het gironummer 555, al is dat door de invoering van IBAN NL08 INGB 0000 0005 55 nu geworden. De hulporganisaties zeggen zich vooral zorgen te maken over het uitbreken van ziektes, als gevolg van de schade aan de watervoorziening en gebrek aan sanitaire voorzieningen.

Lees ook: Groep meisjes voedt overlevenden aardbeving Nepal

Vrijdag vindt een Nederland Helpt Nepal-dag plaats. Die dag staat in het teken van een oproep aan heel Nederland om in actie te komen voor de slachtoffers van Nepal. ‘’We vinden het fantastisch dat de omroepen weer zo snel in actie zijn gekomen om de nationale actie te ondersteunen’’, aldus De Vries. Hoe de actiedag precies wordt ingevuld, is nog onduidelijk.

Reageer op artikel:
Al 580.000 euro binnen voor slachtoffers Nepal
Sluiten