Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 18 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

24-jarige Nederlandse student wint ondernemersprijs

Een 24-jarige jongen uit Haarlem heeft in Washington de prijs gewonnen voor ‘beste student-ondernemer ter wereld’. Steinar Henskes is de oprichter van Bird Control Group, een bedrijf dat lasers gebruikt om vogels uit de buurt van bijvoorbeeld vliegtuigen te houden.

Hij nam zijn prijs in ontvangst in het National Museum of Women in the Arts in Washington. ‘’Het is een droom die uitkomt’’, aldus de jonge ondernemer tegen RTV Noord-Holland.

Van klein naar groot

De VU-student begon in 2012 een klein bedrijfje, maar inmiddels is zijn onderneming actief in maar liefst 52 landen. Onder meer Schiphol en London Airport maken gebruik van zijn lasers, die vogels op een diervriendelijke manier verjagen. Hij zette zijn bedrijf op via Yes!Delft, het start up-programma van TU Delft.

Lees ook: Starten van horecaonderneming favoriet bij KvK

Steinar heeft een prachtig bedrag van 20.000 dollar (18.500 euro) gewonnen. "Ik ben dankbaar, opgewonden en een beetje overweldigd." Er was heel wat concurrentie: er deden zo’n 2.000 student-ondernemers mee uit 38 verschillende landen.

Bekijk hier hoe de lasers van Bird Control Group vogels verjagen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
24-jarige Nederlandse student wint ondernemersprijs
Sluiten