Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 9 mrt 2015 / 08:28 uur

Zwartrijder bedreigt conducteur met de dood

Een 35-jarige inwoner van Rotterdam is zondagmiddag op het station van Roosendaal uit de internationale trein uit België gehaald. De man had tijdens een kaartcontrole in de trein de conducteur met de dood bedreigd. Hij kon geen geldig vervoersbewijs laten zien.

Ingeseinde beveiligers van NS haalden de Rotterdammer vervolgens in Roosendaal uit de trein en droegen hem over aan de politie. De conducteur heeft aangifte gedaan.

Lees ook: ‘Steun reizigers tegen geweld helpt NS’ers’

Onrust

Onder treinpersoneel is grote onrust ontstaan na de zware mishandeling van een vrouwelijke conducteur donderdagnacht op het station van Hoofddorp. Zij moest worden geopereerd na meerdere botbreuken in haar gezicht. Zaterdagochtend werd in Helmond een conducteur door een zwartrijder mishandeld.

NS en het treinpersoneel eisen snelle maatregelen tegen het geweld op en rond het spoor. Ze willen dat de spoorwegpolitie terugkeert en dat de politieposten op de stations worden heropend. Treinpersoneel wil ook niet langer alleen in de trein kaarten controleren.

Lees ook: Dossier OV-geweld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwartrijder bedreigt conducteur met de dood
Sluiten