Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 19 mrt 2015 / 11:02 uur

Zwalkende PvdA kan al 15 jaar het tij niet keren

De PvdA is al lang niet meer het trotse rode boegbeeld van weleer. De partij won sinds de eeuwwisseling nog niet één belangrijke stembusgang. Zowel rechts als links wordt de PvdA door alle concurrenten voorbijgestreefd.

Tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen van woensdag volgde wederom een genadeloze afstraffing. In de Eerste Kamer zijn zes zetels verloren, waarmee de Sociaaldemocraten in de Senaat worden gedegradeerd tot de zesde partij van het land.

Kritiek

Door de nieuwe nederlaag zwelt de kritiek op partijleider Diederik Samsom aan. „Het lijkt wel of de partijtop in een andere wereld leeft dan de partij zelf, alsof het twee verschillende werelden zijn”, mopperde de vertrekkende senator Adri Duivesteijn woensdag op BNR Nieuwsradio.

„Men heeft een missie, men is met iets bezig. Maar is dat nou nog steeds de PvdA die daar staat? Of zijn dat een paar mensen die zichzelf een missie gegeven hebben?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwalkende PvdA kan al 15 jaar het tij niet keren
Sluiten