Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mrt 2015 / 09:16 uur

‘Zuurgooier supermarkt België is Nederlandse jurist’

De man die ervan wordt verdacht vorige maand in Antwerpen een bijtend zuur te hebben gegooid over een vrouw in een supermarkt, is een 42-jarige jurist uit Amsterdam. Dit meldden Belgische media donderdag. Ze omschrijven de verdachte als Jelle V. Hij werkte bij een scheepvaartbedrijf, maar zei in oktober in Barcelona te gaan werken. Hij vertrok met onbekende bestemming.

Lees ook: ‘Nederlander opgepakt voor zuuraanval Antwerpen’

De man is inmiddels in Frankrijk aangehouden en verzet zich naar verluidt niet tegen zijn uitlevering aan België. Hij wordt verdacht de supermarktketen Delhaize geld te hebben afgeperst door te dreigen met zuuraanvallen. Hij voegde daad bij woord en zo raakte een schoonmaakster in een winkel van Delhaize in Antwerpen levensgevaarlijk gewond.

Lees ook: Vrouw levensgevaarlijk gewond na zuuraanval

De onderneming heeft de man geld betaald in de hoop hem zo op te sporen, maar zijn arrestatie is daar niet het gevolg van. De ‘zuurgooier’ bleef drie maanden lang onvindbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zuurgooier supermarkt België is Nederlandse jurist’
Sluiten