Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Zussen en ex: Holleeder levensgevaarlijke psychopaat

Justitie denkt Willem Holleeder de genadeklap te kunnen geven dankzij niet eerder bekend geworden getuigenissen van zijn eigen zussen. Dat meldt De Telegraaf. Holleeder staat woensdag voor de eerste keer terecht voor zijn veronderstelde betrokkenheid bij onderwereldmoorden. Het gaat om de moorden op Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Sonja en Astrid Holleeder zouden de recherche nieuw, zeer belastend bewijsmateriaal hebben verstrekt. De vrouwen stellen de afgelopen jaren zo geterroriseerd te zijn door hun broer dat ze het stilzwijgen doorbreken.

‘Levensgevaarlijke psychopaat’

De Neus wordt door zijn zussen omschreven als een man die aan achtervolgings- en grootheidswaan lijdt. De vrouwen zouden om de haverklap door hem zijn bedreigd, bijvoorbeeld doordat hij een pistool op het hoofd van hun kinderen zette. "Hij maakte ons leven tot een hel, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Hij dreigde niet alleen ons te vermoorden, maar ook mijn twee kinderen zouden eraan gaan. Om aan te geven hoe krankzinnig hij geworden is: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou laten doodschieten", aldus een van de zussen.

"Hij heeft regelmatig ook gedreigd dat hij mijn zoon om het leven zou brengen”, verklaarde de weduwe van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, Sandra, met wie De Neus later een relatie had. "De opgroeiende kinderen van de mensen die hij liet liquideren, beschouwt hij als een potentieel toekomstig gevaar. Hij was bang dat ze later wraak zouden nemen."

Geen kruffelcrimineel

Zus Sonja stelt dat het gedrag van haar broer hen in handen van de politie heeft gedreven. Ze benadrukt dat ze niets over anderen hebben verklaard. Sandra: "De buitenwereld moet ook weten dat hij niet de charmante knuffelcrimineel is, die met iedereen vriendelijk op de foto gaat. Holleeder is een levensgevaarlijke psychopaat, die constant mensen verraadt, uitspeelt en vermoordt. Aan dat bloedvergieten moet een eind komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zussen en ex: Holleeder levensgevaarlijke psychopaat
Sluiten