Metro
Metro Nieuws 13 mrt 2015 / 09:10 uur

Walvis doodt toerist door bovenop boot te duiken

Voor de kust van de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas is een Canadese toeriste op bizarre wijze aan haar einde gekomen. De 45-jarige vrouw overleed woensdagmorgen toen een grijze walvis bovenop een toeristenboot dook. Dat bericht The Guardian.

Lees ook: Man druk met telefoon, ziet enorme bultrug niet

De boot was op de weg terug van een excursie. Vlakbij het strand ging het mis, zegt de tourorganisatie Cabo Adventures in een verklaring. ”De kapitein moest een draai maken om een botsing met een walvis te voorkomen die precies voor de boot was opgedoken."

De walvis raakte vervolgens een kant van de boot, waardoor drie gewonden vielen. Onder hen is de Canadese vrouw. Ze overleed later in het ziekenhuis. Onduidelijk is of ze door de klap is overleden of doordat ze na de aanvaring is verdronken.

Te laat

Slachtoffer Jennifer Karen werd in het water gelanceerd toen het enorme dier op de boot terecht kwam. De kapitein en een andere medewerker sprongen haar achterna om haar te redden. Eenmaal aan wal werd Karen snel naar het ziekenhuis afgevoerd, maar de hulp bleek te laat te komen. De jonge vrouw overleed later aan haar verwondingen.

Het walvis spotten is een populaire attractie in de Mexicaanse badplaats. Juist in deze periode zijn er veel walvissen te zien.

Reageer op artikel:
Walvis doodt toerist door bovenop boot te duiken
Sluiten