Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 13 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

VVD-wethouder declareert 137 taxiritten in een jaar

In Limburg is wederom een VVD’er in opspraak geraakt. Het betreft deze keer wethouder Stephan Satijn van Venlo. Deze wist het te presteren om in één jaar tijd maar liefst 137 taxiritjes binnen de stad te declareren. Dit meldt de Limburgse zender L1.

Lees ook: Van Rey geroyeerd als lid VVD Roermond

Tegen de regels

Het declareren van de duizenden euro’s voor de taxiritten is tegen de regels in. Volgens de regels worden reiskosten binnen de gemeente niet vergoed. Satijn zou in de afgelopen jaren jaarlijks tussen de 7.000 en 10.000 euro hebben gedeclareerd voor het vervoer. Satijn is met zijn 137 ritten vorig jaar de grootste taxi-gebruiker van het Venlose college. Naast de gedeclareerde ritjes maakte hij ook nog 48 privéritten, die hij zelf betaalde.

Lees ook: VVD-kamerlid Mark Verheijen stapt op

Dubbele functie

De gemeente Venlo heeft in een schriftelijke verklaring aan L1 laten weten dat de wethouder zo vaak de taxi gebruikt, omdat hij een dubbele functie heeft. Naast wethouder is Satijn ook locoburgemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VVD-wethouder declareert 137 taxiritten in een jaar
Sluiten