Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 10 mrt 2015

Vrouwenstem leidde agenten naar wonderbaby Lily

Een ongeluk krijgen met je kind(eren) achterin de auto, is de nachtmerrie van elke ouder. ‘Wonderbaby’ Lily hing maar liefst veertien uur ondersteboven in haar kinderzitje nadat haar moeder de auto het water inreed.

Ongeluk

Helaas overleefde moeder Lynn Groesbeck uit de Amerikaanse staat Utah het ongeluk niet. De achttien maanden oude Lily bleef alleen achter in de auto en werd veertien uur later pas gered. De agenten die als eerst ter plekke waren, vertellen hoe een vrouwenstem hen in de richting van de auto leidde. ‘’We hoorden iemand zeggen: help me, help me nu.’’

Vrijdagavond reed Lynn Groesbeck haar auto een rivier in, nadat ze een stuk muur raakte. De vrouw was samen met haar dochter op bezoek geweest bij haar ouders. Een buurtbewoner hoorde op de bewuste avond wel lawaai, maar kon niet vinden waar dat vandaan kwam.

Pas de volgende dag, op zaterdagmiddag, zag een visser de auto ondersteboven in de rivierbedding liggen. Agent Tyler Beddoes en zijn drie collega’s werden opgeroepen en hoorden naar eigen zeggen een stem uit het wrak komen.

Mysterieuze stem

‘’We hoorden echt een stem. We verbeeldden het ons niet, we hoorden iemand om hulp schreeuwen’’, vertelt Beddoes aan FOX13. Zodra de agenten doorkregen dat er nog een levend persoon in de auto zat, zetten zij alles op alles om diegene te redden.

De agenten troffen baby Lily aan, ze was bewusteloos en zat vast is haar kinderstoeltje. Het is voor de redders dan ook onduidelijk waar toch die stem vandaan kwam. ‘’We hoorden echt alle vier die stem. Na afloop praatten we erover en realiseerden we ons dat de moeder al overleden was toen we de auto omdraaiden. Baby Lily was buiten bewustzijn, dus waar de stem vandaan kwam is een waar mysterie.’’

Lees ook: ‘Tiener overleeft ongeluk dankzij dubbele trui’

Naar omstandigheden gaat het goed met Lily, zo meldt haar familie aan CNN. ‘’We staan versteld van haar herstel en zijn haar redders erg dankbaar.’’

Onderzoek

Voor Lily’s moeder kwam hulp te laat. Autoriteiten denk dat de auto wel veertien uur op zijn kop in de rivierbedding heft gelegen. Baby Lily zat stevig vast in haar autostoeltje, daardoor bleef zij net boven het wateroppervlak hangen.

De politie onderzoekt hoe de auto is de rivier terecht is gekomen. Er is een fonds opgericht om de begrafenis van Lily’s moeder te kunnen betalen. Er is al een prachtig bedrag van 43.000 dollar opgehaald. Dat geld zal ook voor een deel gaan naar de doktersrekeningen van Lily.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouwenstem leidde agenten naar wonderbaby Lily
Sluiten