Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 9 mrt 2015

Volgelingen seksrabbijn verlaten Zeeuws park niet

Zo’n tweehonderd volgelingen van de orthodox-joodse rabbijn Eliezer Berland, ook wel bekend als de seksrabbijn, zijn niet van plan vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand te verlaten. Dat meldt Omroep Zeeland. De volgelingen stappen naar de rechter voor een kort geding, aldus hun woordvoerder.

Vertrek

De hele groep moest eigenlijk maandagmiddag om 13.00 uur zijn vertrokken.Volgens parkmanager Robert-Jan Provoost leidt het geen twijfel: “Om 13.00 uur is iedereen vertrokken.” Maar niets blijkt minder waar. “We moeten eerst een veilige nieuwe plek hebben”, laat de woordvoerder van de groep aan de PZC weten.

Druk

De PZC meldt dat Provoost de groep afgelopen vrijdag al heeft gesommeerd het park te verlaten, maar volgens de woordvoerder heeft dat vooral te maken met druk van buitenaf. David vindt de berichten die in de media verschijnen ‘gekleurd’. "Waarom wordt er gesproken over seksrabbijn terwijl daar geen bewijs voor is? Daardoor moeten we vluchten."

Gezocht

De 77-jarige Berland wordt in Israël gezocht wegens ontucht met jonge meisjes en mishandeling. De groep volgers zette donderdagmiddag een hotel in Vlissingen op stelten. Ze vierden de joodse feestdag Poerim.

Lees ook: Seksrabbijn moet vakantiepark Zeeland verlaten

Blijven

Rabbijn Berland probeert zijn uitzetting naar Israël op elke mogelijke manier te voorkomen. De rechtbank oordeelde eerder al dat de rabbijn uitgezet moet worden naar Israël, maar Berland tekende beroep aan bij de Hoge Raad. Tot die beroepszaak loopt, mag Berland in Nederland blijven.

Lees ook: Seksrabbijn vecht uitlevering aan bij Hoge Raad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Volgelingen seksrabbijn verlaten Zeeuws park niet
Sluiten