Puck Roest
Puck Roest Nieuws 8 mrt 2015 / 08:30 uur

Vingerafdrukscan in Venezolaanse supermarkt

Om hamsteren te voorkomen worden supermarkten in Venezuela voorzien van vingerafdrukscanners. In het land zijn grote tekorten aan basisbenodigdheden zoals voedsel, medicijnen en schoonmaakmiddelen.

Bij de caissière moeten consumenten hun vingerafdruk achterlaten, zodat ze niet meer kopen dan is toegestaan. Veel schappen zijn leeg en Venezolanen staan uren in de rij om boodschappen te doen. Venezuela heeft nauwelijks geld om levensmiddelen te importeren. Door de dalende olieprijs zit het land in een diepe recessie.

Rantsoen

De producten die wel verkrijgbaar zijn, zijn vaak alleen op rantsoen te krijgen. In totaal worden in het hele land 20.000 scanners geplaatst. De regering van president Maduro experimenteerde al met scannen langs de grens met Colombia. In dat gebied wordt veel gesmokkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vingerafdrukscan in Venezolaanse supermarkt
Sluiten