Metro
Metro Nieuws 22 mrt 2015 / 12:50 uur

‘Vermoorde en verbrande Afghaanse was onschuldig’

Een Afghaanse vrouw die donderdag onder het oog van de politie werd vermoord en verbrand, was onschuldig. Dit heeft een belangrijke rechercheur zondag gezegd. De vrouw werd omgebracht omdat ze bladzijden uit een koran zou hebben verbrand, maar volgens generaal Mohammad Zahir wijst niets erop dat dit daadwerkelijk gebeurd is.

Onschuldig

Een woedende menigte sloeg de 27-jarige Farkhunda met stokken en stak haar in brand. Zondag werd de vrouw begraven. "Ik heb alle papieren en bewijslast tegen haar doorgenomen, maar heb geen bewijs gevonden dat Farkhunda de heilige Koran heeft verbrand”, aldus de generaal bij haar begrafenis. "Farkhunda was volledig onschuldig."

Na de moord zijn dertien mensen opgepakt in verband met de zaak, waaronder acht agenten.

Volgens haar broer was Farkhunda godsdienstlerares en helemaal niet geestesziek, zoals eerder werd beweerd. De vrouw werd zondag onder grote belangstelling begraven. Haar kist werd gedragen door vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vermoorde en verbrande Afghaanse was onschuldig’
Sluiten