Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mrt 2015 / 06:25 uur

‘Vermist’ gezin komt niet meer terug

Het gezin uit Doorwerth met vijf jonge kinderen dat eerder deze week zo mysterieus op de vlucht sloeg, komt niet meer terug. Geldzorgen dreven hen naar het buitenland, voor een nieuw leven. Dat schrijft het AD.

"We gaan weg en komen niet meer terug”, zei vader Jan Willem (44) tegen de krant. De politie laat ze gaan, omdat de vader en moeder dinsdag "rustig” oogden. "Ze hebben volgens de letter van de wet niets strafbaars gedaan. Er zijn ook geen hulpinstanties bij hen betrokken, dus we laten ze gaan”, aldus de politie.

Lees ook: Kinderen gezin Doorwerth namen vrijdag al afscheid

Volgens bronnen groeiden geldzorgen de werkloze meubelmaker de afgelopen maanden boven het hoofd. Een huurconflict met de woningcorporatie was voor hem de druppel. Hij vernielde het hele huis, onder het mom van ‘als wij hier niet kunnen wonen, dan niemand’, en vertrok met zijn gezin naar Duitsland.

Reageer op artikel:
‘Vermist’ gezin komt niet meer terug
Sluiten