Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 9 mrt 2015 / 14:59 uur

Vermist gezin Doorwerth is ‘gezin als ieder ander’

Elk spoor lijkt nog steeds te ontbreken van het gezin met vijf kinderen uit het Gelderse Doorwerth dat sinds zondagavond van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. Over mogelijke scenario’s doet de politie geen uitspraken.

Normaal gezin

Rob Hulstein, directeur van de basisschool De Wegwijzer, waar drie kinderen van het gezin op zaten, laat weten dat de kinderen vrijdag afscheid hadden genomen, omdat zij naar Amerika zouden verhuizen. De moeder van de kinderen is Amerikaans. ,,Vorige week kwam het bericht dat zij naar Amerika zouden gaan. Ik was verrast over de korte termijn, maar dat is hun keuze", zegt Hulstein. Volgens de directeur is het vermiste gezin ‘een gezin als ieder ander’. ,,De ouders waren niet heel actief op school, maar hielpen wel eens met uitstapjes. Ze haalden en brachten meestal zelf hun kinderen van en naar school. Gewoon, zoals zoveel ouders." De kinderen zaten volgens de directeur al van jongs af aan op de Wegwijzer. ,,Uit mijn hoofd gezegd kwam de oudste van 9 jaar in groep 2 op onze school."

Burgernet

Het lijkt er op dat het gezin zondagavond met de auto is vertrokken. Zondagavond deed de politie via Burgernet namelijk een oproep om uit te kijken naar de auto met daarin een man, een vrouw en vijf kinderen in de omgeving van de Johanniterweg. Over de aanleiding om een burgernetbericht te verspreiden, wilde de politie niets zeggen. Volgens buurtbewoners werd de politie zondag gealarmeerd nadat er een enorm kabaal in het huis was geweest.

Ravage

Op Twitter zijn inmiddels foto’s verschenen van de ravage in het huis, de ramen zijn kapot en in het huis is het een bende, maar ook hierover houdt de politie de kaken stijf op elkaar.

Jonger dan 10 jaar

De vijf vermiste kinderen zijn onder de tien jaar. Het jongste kind is een pasgeboren baby. Zondagavond zochten duikers al in de Rijn, ter hoogte van Renkum naast de snelweg A50. Maandagmiddag werd met een sonarboot op de rivier naar mogelijke sporen van het verdwenen gezin gezocht. Ook werd de omgeving van hun hoekwoning aan de Johanniterweg maandagmiddag afgezet. Agenten doorzochten de woning, namen foto’s van de kelder, en hielden een buurtonderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermist gezin Doorwerth is ‘gezin als ieder ander’
Sluiten