Metro
Metro Nieuws 9 mrt 2015 / 09:45 uur

Verdachte verkrachting India gaat vaak vrijuit

Van de mannen tegen wie aangifte wordt gedaan van aanranding of verkrachting in de Indiase hoofdstad New Delhi gaat 70 procent vrijuit. Dat meldt de Times of India maandag op basis van een rapport van de Vrouwencommissie uit de stad.

Van elke man die vervolgd wordt, worden er drie vrijgesproken. Bovendien blijven veel zaken liggen. De afgelopen twee jaar werd bijvoorbeeld 1703 keer aangifte gedaan van misbruik, waaronder 804 verkrachtingen. Maar bijna 4000 verkrachtingszaken wachten nog op een behandeling.

Lees ook: Verkrachter: Ik wilde Fifty Shades of Grey naspelen

Sneller beslissen

De Vrouwencommissie wil dan ook dat meer snelrechters worden aangenomen. "De rechtbanken die zich nu over misdaden tegen vrouwen buigen, werken nog zoals andere rechtbanken. Ze zijn traag en leveren geen bevredigend resultaat. We hebben meer snelle beslissingen nodig.”

Het aantal verkrachtingszaken in India blijft, ondanks allerlei maatregelen en internationale media-aandacht, onverminderd hoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte verkrachting India gaat vaak vrijuit
Sluiten