Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 mrt 2015 / 06:30 uur

Vechtsportgala’s krijgen strengere regels

De vechtsportwereld komt onder streng toezicht te staan. Jonge sporters tot 17 jaar mogen straks niet meer tegen hun hoofd worden getrapt of gestoten. Ook komt er een waakhond voor de sector, een keurmerk voor sportscholen en een vergunningsplicht voor vechtgala’s. Dat staat in een plan dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid en sportkoepel NOC*NSF donderdag presenteren, schrijft het AD.

Het plan moet de veiligheid van jonge sporters beter beschermen en misstanden in de vechtsport tegengaan. Nu is een deel van de sector vrijwel ongereguleerd en op gala’s zouden de boven- en onderwereld vaak met elkaar verweven zijn.

”Helaas zien we negatieve zaken bij vechtsporten, zoals geweld, onveiligheid, slechte trainers, gezondheidsrisico’s en zelfs georganiseerde criminaliteit”, zegt Schippers. ”Het is tijd om hier met z’n allen de strijd tegen aan te gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vechtsportgala’s krijgen strengere regels
Sluiten