Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 24 mrt 2015 / 12:10 uur

Vader vermiste Ken Boogers: ‘We willen meezoeken’

„We voelen ons machteloos”, zegt Peet Boogers, de vader van de 26-jarige Ken Boogers die sinds zondagavond in Nieuw-Zeeland vermist wordt. „We kunnen hier in Nederland niets doen, we willen meezoeken, rondlopen, kijken, iets om handen hebben. Al is het maar voor het gevoel dat we iets doen.” De ouders van Ken Boogers reizen daarom dinsdagavond af naar Nieuw-Zeeland om mee te helpen zoeken naar hun zoon.

Zoekteams

Tientallen reddingswerkers bijgestaan door een helikopter en speurhonden zoeken sinds maandag met man en macht naar de vermiste Nederlander. De jongen uit Veldhoven kwam na een wandeling in het noordelijkste puntje van het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland niet terug naar de camping waar hij verbleef. Bevriende mede-backpackers sloegen zondagavond alarm. „Elk spoor ontbreekt”, zegt Boogers. „Er is nog helemaal niks gevonden.” Volgens de Nieuw-Zeelandse politie was de Nederlander waarschijnlijk niet goed uitgerust voor de wandeling. Zo zou hij in korte broek en op blote voeten zijn vertrokken. „Ken is een ervaren hiker”, zegt zijn vader. „De route die hij zou gaan wandelen over een eenvoudig pad kan iedereen in paar uur volbrengen. Op blote voeten lopen is daar niet ongebruikelijk. Vergelijk het met een wandeling over een duinpad.”

Lees ook: Nederlandse backpacker (26) vermist in Nieuw-Zeeland

Gezien

Van de politie in Nieuw-Zeeland heeft Boogers gehoord dat zijn zoon nog gezien is terwijl hij al op de terugweg was naar de camping. „Daarna moet er iets gebeurd zijn. Misschien is hij van het pad afgegaan, wilde hij een doorsteek maken naar de camping en is hij gewond geraakt of verdwaald.”

Grotten

Sinds dinsdag is de zoektocht uitgebreid naar de grotten in het gebied. „Maar daar kan alleen gezocht worden bij laagtij”, zegt Boogers. „Die grotten staan anders volledig onder water.” Boogers gaat nog altijd uit van een goede afloop. „Ken is sterk. Hij heeft een goede conditie en kan zeker een paar dagen zonder eten. Als hij verdwaald is of bijvoorbeeld een been heeft gebroken, kan hij zichzelf in leven houden.”

Lees ook: Vermiste Nederlander (26) mogelijk in grotten

Camping

Dinsdagavond stapt Boogers met zijn vrouw in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. „Daar zullen we donderdag aankomen. De politie van Nieuw-Zeeland vangt ons op. Alle lof voor hen. We zullen dan naar de camping gebracht worden waar de tent van Ken nog staat. Wat we dan precies gaan doen, zullen we daar bepalen. In elk geval kunnen we dan eindelijk iets doen in plaats van thuis op de bank zitten en afwachten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vader vermiste Ken Boogers: ‘We willen meezoeken’
Sluiten