Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 mrt 2015 / 14:48 uur

Twee ministers bij aankomst kisten MH17

Twee ministers zijn zaterdag namens het kabinet in Eindhoven aanwezig bij de aankomst van stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Het gaat om Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad.

Vliegbasis Eindhoven

Een Nederlands militair transportvliegtuig zal drie kisten vervoeren vanuit Oekraïne naar de vliegbasis Eindhoven, waar het toestel rond 16.00 uur aankomt.

Daarbij wordt hetzelfde ceremonieel toegepast als bij eerdere aankomsten.

Lees ook: dossier MH17

Berging

Nederlandse onderzoekers hadden de menselijke resten deze week in het rampgebied in het oosten van Oekraïne geborgen.

Het team van defensie- en politiemedewerkers is in het gebied om de verdere repatriëringsmissie in april zo goed mogelijk voor te bereiden. Die missie wil de laatste resten van slachtoffers, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte vliegtuig bergen.

Ramp

Bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines op 17 juli vorig jaar kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd. Het vliegtuig met vluchtnummer MH17 vloog over oorlogsgebied en is waarschijnlijk uit de lucht geschoten.

Reageer op artikel:
Twee ministers bij aankomst kisten MH17
Sluiten